WERKWIJZE 

LIEFDE VOOR MOKUM

Wij hebben Mokum lief en dragen bij aan het behoud van het Amsterdamse banketbakkers vak.

Nog niet zo lang geleden vond je in iedere Amsterdamse buurt een banketbakker. Het was bij veel families de gewoonte te genieten van een lekker gebakje en een saucijzenbroodje in het weekend. 'Bloemetje op tafel en een gebakje erbij' zo ging dat toen en bij veel Amsterdammers is dit nog steeds vaste prik.

Een wekelijks ritueeltje waar je blij van wordt. Het hoort bij het weekend vieren...

Heerlijk toch! Wij houden de traditie graag in ere!

 TYPSCH MOKUMS

  • Amsterdammertje- typisch paaltje
  • Atlas- staat boven op het Dam paleis
  • Bollebof- kroegbaas
  • Citroentje met suiker- citroen jenever
  • Dollefie Zallefie- alles is lekker
  • Happertje- Mokums fonteintje
  • Hotemetoot- voornaam persoon
  • Jordaantje- oude buurt Mokum
  • Kletsmeier- persoon die veel praat
  • Lange Jan- Westertoren
  • Mokums paradijs- liedje J. Jordaan
  • Egelantiertje, Goudsbloempje, Kloosterhofje, Herengrachtje, Visserssteegje, zijn grachten en steegjes in Mokum

MOKUMS HIGH TEA DOET HET ZO

We kiezen tegenwoordig dikwijls niet meer voor grote stukken gebak, maar proeven liever diverse smaken in kleinere hoeveelheden. Ook letten we meer op onze gezondheid, graag biologisch en geen vreemde toevoegingen, maar wel graag heel lekker!

Mokums High Tea voldoet aan deze verwachtingen. Wij bieden de smaak en kwaliteit van de banketbakker en gebruiken uitsluitend eerlijke producten. Groenten en fruit zijn altijd onbespoten. De gerechtjes zijn middel groot, je moet ze natuurlijk wel  kunnen proeven.     

Alle soorten deeg, crèmes, jams en sauzen worden in eigen keuken bereid. We weten dus precies wat er in onze gerechtjes en taartjes zit. En dat proef je terug in al het lekkers. Alleen het allerbeste. Daar doen we het voor en dat voelt goed!

                                        

                TROUWE FANS